Savjet:

Deserti

  • Francuski tost / French toast

    Francuski tost / French toast

    Stalno ga gledamo na filmovima i često se reklamira kao popularan doručak u Amerikanaca. Pa, evo kak...

  • Kolačići od kikiriki maslaca

    Kolačići od kikiriki maslaca

    Blagdani se bliže i na stolu se obično nakon finog ručka ili večere znaju naći i slatki kolačići. Ak...

  • Nutella rolada

    Nutella rolada

    Ako se slučajno niste zadovoljili nedjeljnim ručkom i niste ušuškani u krevet da se malo odmorite il...

Pijani štapići

Sastojci: 2 dcl bijelog vina 2 dcl ulja 2 žlice soli 500 g brašna 1 prašak za pecivo 1 jaje sezam, kim, morska sol   Priprema:   Vino, ulje i sol pomiješati. Dodati brašno i prašak za pecivo. Umijesiti tijesto te ga razvući na debljinu od  0,5 – 1 cm. Tijesto premazati jajetom i posuti sezamom, kimom i morskom soli. Izrezati tijesto ... Read More »

Jabuke u palačinkama

Sastojci:    180 g brašna  360 ml mlijeka  2 jaja   ribana kora pola limuna   malo soli  30 g otopljenog maslaca   Fil od jabuka  Oko 1,5 kg jabuka  250 ml soka od jabuka  75 g kristal šećera   ribana kora pola limuna   sok od jednog limuna   cimet po želji  3 pločice želatine   Karamel sos  150 g kristal ... Read More »

Kocke od borovnice

Sastojci ( za 20 kocki ) 150 g maslaca ili margarina 3 jaja 3 dl šećera 4 dl brašna 1 žlica praška za pecivo 2 dl kiselog vrhnja 250 g svježih ili smrznutih borovnica Za ukrašavanje možete koristiti šećer u prahu Priprema: Zagrijte pećnicu na 200 *C. Rastopite margarin ili maslac u zdjelici ili mikrovalnoj pećnici te ostavite da se ... Read More »

Košarice od čokolade i mente

Sastojci: ( 10-12 komada)   Košarice: 125 g margarina / maslaca 2,5 dl glatkog brašna Pola jaja 100 g marcipana 1 bjelanjak   Pjenica 100 g čokolade za kuhanje Pola žumanjka 1 dl vrhnja za šlag 2-3 kapljice arome peperminta   Ukrašavanje 50g čokolade za kuhanje   Oprema Kalupići za košarice ili kalupići od folije   Priprema:   Zagrijte pećnicu ... Read More »

Millefeuille

Pravi klasik. S hrskavom podlogom i slasnom kremom, ovo je divan kolač koji možete napraviti kad se sprema prava proslava! SASTOJCI ZA 8 – 10 OSOBA Slojevi tijesta 3 lista lisnatog tijesta Krema otprilike 2 dl instant kreme od vanilije 0,5 – 1 dl vrhnja za šlag 1 – 1,5 dl džema od malina ili crvenog ribiza Preljev 1 žlica ... Read More »

Pjenasta torta od malina

Maline, lješnjaci, integralni keksi i čokolada – što može biti bolje? Osim toga, ovu sjajnu toru tako je lako pripremiti da vam ne treba niti pećnica.! SASTOJCI 6 – 8 kriški Podloga 100 g maslaca ili margarina 100 g (oko 7) integralnih keksa 0,5 dl lješnjaka Krema 2 dl slatkog vrhnja 2 dl svježeg sira 0,5 dl šećera u prahu ... Read More »

Kroasani od jabuka

Ovi lagani i prozračni kroasani punjeni su pireom od jabuka. Imaju okus nalik danskim kolačima, ali sadrže manje masnoća. Najbolji su izravno iz pećnice. SASTOJCI ZA 16 KOMADA Tijesto 100 g maslaca ili margarina 1,5 žlica šećera u prahu 1 jaje pola paketića (25 g) svježeg kvasca 1 dl mlijeka otprilike 5 dl glatkog brašna Nadjev otprilike 1 dl pirea ... Read More »

Čvorovi od marcipana i cimeta

Ovi čvorovi kriju slastan nadjev od marcipana i cimeta. Možda djeluju komplicirano, ali napraviti čvorove od tijesta zapravo je prilično lako, a i vrijedno truda! SASTOJCI ZA 30 KOMADA 5 dl mlijeka 1 paketić (50 g) svježeg kvasca 150 g margarina ili maslaca na sobnoj temperaturi 1 dl šećera 0,5 žličice soli 2 žličice drobljenog kardamoma 14 dl glatkog brašna ... Read More »

Profiteroli sa sladoledom

Tko bi odolio profiterolima punjenim sladoledom od vanilije i prelivenima preljevom od čokolade? Osim toga, za njihovu pripremu ne treba vam mnogo iskustva. SASTOJCI ZA 5 PORCIJA: Tijesto 100 g maslaca 1 žlica šećera prstohvat soli 150 g brašna 3 jaja 400 ml vode   Preljev od čokolade 200 g vrhnja za šlag 200 g naribane tamne čokolade (sa 60% ... Read More »

Mak kocke

Sastojci: 2 jaja – posebno istući snijeg od bjelanjaka 2 dcl mlijeka 2 dcl ulja 2dcl glatkog brašna 2 dcl mljevenog maka 1 prašak za pecivo 1 vanilin šećer 2-3 žlice ruma 2 dcl šećera Sve izmiješati i peći 35 minuta na 180° C.  Topli kolač premazati pekmezom od marelice. Na pekmez se prelije čokoladni preljev – 10 dkg čokolade, ... Read More »

Scroll To Top