Savjet:

Deserti

Torta od kokosa

GANACHE 140 gr tamne cokolade sa 52 % kakaa 250 ml vrhnja za slag Dukat 1 zlica ruma KOKOS – BJELANJCI BISKVIT Salica — 250 ml 1 1/2 salica kokosa 2/3 salice secera 2 zlice brasna 1/4 zlicice soli 6 velikih bjelanjaka GLAZURA 340 gr tamne cokolade 60 % kakaa 250 ml vrhnja za slag Dukat 2 zlice rumaDodaj na popis za kupnju Priprema 1. Biskvit: Pecnica na 160 stupnjeva. Veliki ... Read More »

Pita od borovnice

Svježe borovnice popularna su ljetna poslastica. Slatkastog su okusa, sočne su i hranjive. Borovnice se mogu jesti svježe ubrane ili uključiti u razne recepte. Mogu se kupiti i smrznute. Dokazano je da štite od bolesti srca i raka, a također mogu pomoći u održavanju čvrstoće kostiju, mentalnog zdravlja i zdravog krvnog tlaka. Brze činjenice o borovnicama Borovnice sadrže biljni spoj ... Read More »

Pekmez od smokve !

Smokva je kraljica ljeta,i njeni ploodovi su lijek.Evo jedan recept koji smo preuzeli i isprobali,vrlo je jednostavan pa vam preporučamo da odvojite vrijeme i napravite svoju slasticu. Potrebno vam je oko 5 kilograma zrelih smokava . Mogu i crne i bijele smokve,ovisi koje imate.Pola kilograma smeđeg šećera – zaista nije potrebno više kad su smokve sasvim zrele!2 vrećice želina (smjese ... Read More »

Kako napraviti sladoled kod kuće?

Pokušajte,nije teško ! Sastojci4 jaja( samo žumanjci)100g smeđeg šećera u prahu1 žličica kukuruznog brašna, po želji300 ml vrhnja za šlag300 ml punomasnog mlijeka1 štapić mahuna vanilijearome po izboru Izrada: Provjerite imate li dovoljno slobodnog prostora u zamrzivaču. Prvo odvojite jaja, a žumanjke stavite u veliku zdjelu. (Bjelanjke vam neće trebati za ovaj recept. Možete ih koristiti za izradu meringue.) U ... Read More »

Paradižet ili šnenokle

Danas pravimo nešto jako fino,a podsjeća na djetinjstvo.Mislim da nema osobe koja ovo ne voli jesti. Paradižet ili šnenokle (njem. Schneenockerln) je naziv za slatki kolač, specijalitet austrijske kuhinje. Paradižet je udomaćen u našim krajevima pa ga mnogi (krivo) smatraju domaćim specijalitetom.Priprema se tako da se u mlijeko stavi kuhati štapić vanilije. Žumanjci i šećer se pjenasto izmiješaju, zatim se ... Read More »

La Casa Mime’s – Fenomenalno novo gastro mjesto u samom srcu Istre

Baš kao iz talijanskih filmova, restoran u kojem će uživati sva osjetila. Idilično okruženje i sadržaji koje pruža Istra, već su odavno poznati. Vrhunska vina, ukusna hrana i nestvarni pejzaži, nešto su čemu težimo kako bi pobjegli od užurbane svakodnevice. Ljubitelji kvalitetnih domaćih namirnica, oduševit će činjenica da je Istra postala bogatija za jedno gastro mjesto. U prekrasnom Svetvinčenatu otvoren je šarmantni restoran La casaMime’s, ... Read More »

Muffini

Muffini omiljeni kolači a brzinski ,uz to omiljeni djeci a među jeftinijim slasticama.Danas smo isprobali recept,nama je super pa ga dijelimo s vama: Sastojci : 2 šalice višenamjenskog brašna 3 žličice praška za pecivo ½ žličice soli ¾ šalice bijelog šećera 1 jaje čokolada Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer u velikoj zdjeli. Napravite rupu u sredini. U ... Read More »

Marelica kraljica voćnjaka

Fizički opisStabla marelica su mala i raširena, sa širokim jajolikim listovima koji imaju zašiljene vrhove. Listovi su svjetlozeleni i drže se uspravno na grančicama. Samooplodni cvjetovi su bijeli u punom cvatu i nose se pojedinačno ili dvostruko u čvoru na vrlo kratkim stabljikama. Plodovi su koštice s velikom pljosnatom košticom, odnosno košticom, unutar koje se nalazi sjemenka. Po obliku sličan ... Read More »

Palačinke

Danas smo za pravili palačinke! Iako naizgled izgleda jednostavno, palačinke znaju zadati itekako puno muka. Izdvojili smo jedan nama drag recept: Sastojci : 1/2 šalice višenamjenskog brašna3 žlice šećera1 žlica praška za pecivo1/4 žličice soli1/8 žličice svježe mljevenog muškatnog oraščića2 velika jaja, sobne temperature1/4 šalice mlijeka, na sobnoj temperaturi1/2 žličice čistog ekstrakta vanilije3 žlice neslanog maslaca ( po želji )Malo ... Read More »

Uje Oil Bar desetim rođendanom otvara novo poglavlje: predstavljene su izložbena ribarnica i nova konoba

Splitska gastro institucija oduvijek podiže ljestvicu, a noviteti na lokaciji u Dominisovoj ulici osiguravaju uživanje u vrhunskoj spizi svim čulima Već jedno desetljeće Uje Oil Bar nezaobilazna je stanica i sinonim za guštanje u izvornoj dalmatinskoj spizi. Ovaj čuveni splitski restoran puno je više od mjesta za objed jer svaki aspekt ove kulinarske priče pomno je osmišljen. Povodom desetog rođendana, ... Read More »

Scroll To Top