Savjet:

Kuharica

Riblja juha

Danas smo kuhali za vas :Riblju juhu! Riblja juha je hrana proizvedena kombiniranjem ribe ili morskih plodova s ​​povrćem i zalihama, sokom, vodom ili drugom tekućinom. Vruće juhe dodatno karakteriziraju kuhanje čvrstih sastojaka u tekućini u loncu dok se okusi ne ekstrahiraju, tvoreći juhu.  Sastojci: 1 kg različite bijele ribe (škrpina, grdobina, ugor, lokarda itd.) 15 dag riže ili noklice ... Read More »

Torta od kokosa

GANACHE 140 gr tamne cokolade sa 52 % kakaa 250 ml vrhnja za slag Dukat 1 zlica ruma KOKOS – BJELANJCI BISKVIT Salica — 250 ml 1 1/2 salica kokosa 2/3 salice secera 2 zlice brasna 1/4 zlicice soli 6 velikih bjelanjaka GLAZURA 340 gr tamne cokolade 60 % kakaa 250 ml vrhnja za slag Dukat 2 zlice rumaDodaj na popis za kupnju Priprema 1. Biskvit: Pecnica na 160 stupnjeva. Veliki ... Read More »

Zimnica od lubenice – Slatko povrće jedite cijele godine

Lubenicu jedemo ljeti, ali zamislite lubenicu u bilo koje doba godine. Ovaj recept će vam to omogućiti. ZIMNICA OD LUBENICE – RECEPT I PRIPREMA Treba će vam : 2,5 kg lubenice, 1 litar vode, 3 kašike šećera, 2 kašike soli, 60 ml sirćeta, crni biber u zrnu, lovorov list. Kuhanje: Operite lubenicu, narežite na komade koje ćete zgodno rasporediti u tegle. Ređajte ... Read More »

Kako napraviti sirup od višanja?

Ovaj  recept za jednostavan sirup od gišanja savršen je način da svakom piću dodate tonu arome višnje. Pokušajte ga dodati svojim omiljenim koktelima i gaziranim sokovima. Sada se možda pitate što mogu učiniti sa tim sirupom  okusa višnje?  Možete ga koristiti za brojne stvari. Zapravo, možete zamijeniti naš jednostavni sirup od višnje u većini recepata koji zahtijevaju aromu višnje kao ... Read More »

Pita od borovnice

Svježe borovnice popularna su ljetna poslastica. Slatkastog su okusa, sočne su i hranjive. Borovnice se mogu jesti svježe ubrane ili uključiti u razne recepte. Mogu se kupiti i smrznute. Dokazano je da štite od bolesti srca i raka, a također mogu pomoći u održavanju čvrstoće kostiju, mentalnog zdravlja i zdravog krvnog tlaka. Brze činjenice o borovnicama Borovnice sadrže biljni spoj ... Read More »

Specijalitet ljeta :Punjena paprika

Punjena paprika ili filana paprika pravo je ljetno jelo, moglo bi se reći baš ekvivalent sarmi u zimsko doba. Princip rada sarme i punjene paprike je također gotovo isti: smjesom od mljevenog mesa i riže se puni povrće (paprika ili kiseli kupus), razlika je jedino u tome što se punjena paprika kuha u više umaka od paradajza i okusom je ... Read More »

Doručak je najbitniji obrok u danu ,evo neke naše omiljene ideje o zdravom doručku kako bi svaki naš novi dan započeli puni energije

Evo nekih ideja : Zob, jaja, smoothieji, brzi kruh, palačinke i vafli, tacosi za doručak, kolačići za doručak, tost, muffini i pogačice i pločice & lopte. Bilo da ste netko tko žudi za nečim slanim ili slatkim odmah ujutro, ili volite uživati ​​u doručku kod kuće ili ga zgrabiti i otići, sigurno ćete pronaći neke ideje za zdravi doručak koje ... Read More »

Pekmez od smokve !

Smokva je kraljica ljeta,i njeni ploodovi su lijek.Evo jedan recept koji smo preuzeli i isprobali,vrlo je jednostavan pa vam preporučamo da odvojite vrijeme i napravite svoju slasticu. Potrebno vam je oko 5 kilograma zrelih smokava . Mogu i crne i bijele smokve,ovisi koje imate.Pola kilograma smeđeg šećera – zaista nije potrebno više kad su smokve sasvim zrele!2 vrećice želina (smjese ... Read More »

Kako napraviti sladoled kod kuće?

Pokušajte,nije teško ! Sastojci4 jaja( samo žumanjci)100g smeđeg šećera u prahu1 žličica kukuruznog brašna, po želji300 ml vrhnja za šlag300 ml punomasnog mlijeka1 štapić mahuna vanilijearome po izboru Izrada: Provjerite imate li dovoljno slobodnog prostora u zamrzivaču. Prvo odvojite jaja, a žumanjke stavite u veliku zdjelu. (Bjelanjke vam neće trebati za ovaj recept. Možete ih koristiti za izradu meringue.) U ... Read More »

Zapečeni patlidžan

Tražite brzu kombinaciju povrća za ručak? Ovo je idealan receptić za zdravu alternativu, a može se poslužiti uz meso ili tjesteninu. Pogledajte sastojke: 1 patlidžan srednje veličine ili veći – ovisi o broju ljudi i serviranju3 rajčice100 g parmezanaSol i papar po potrebi2 jajaMaslinovo uljeRužmarin Uzmite pladanj pogodan za pećnicu te stavite par kapi ulja, i narezane ploške patlidžana poslažite ... Read More »

Scroll To Top