Savjet:
Kuhanje – savjeti za početnike!

Kuhanje – savjeti za početnike!

Kao mlada supruga i mama našla sam se pred izazovima kulinarstva. Trebam naglasiti da su vrhunac moga kulinarskog umijeća bila jaja, krumpir, eventualno neka juhica i tjestenine za 1o minuta. Htjela sam naučiti više, jer mi je kvalitetna prehrana postajala sve važnija kroz trudnoću a i za naše vlastito zdravlje i prehrambene navike. Recepti su brzo pristizali, no putem sam shvatila da mi nedostaju neke osnove. Pa evo nekoliko korisnih savjeta koje sam uspjela prikupiti!
Da bi spriječili pojavu buba u suhom grahu/ leći, zatvorite ih u staklenku sa nekoliko suhih feferona.

Za čuvanje brašna od insekata u posudu u kojoj ga držite stavite nekoliko lovorovih listova.

Zamrznutu hranu se preporučuje odmrzavati ili u hladnjaku ili u mikrovalnoj pećnici.

Ako ste presolili juhu (a svi smo barem jednom), dodajte žličicu šećera i žličicu jabučnoga octa.

Vino pojačava slanost jela (naučila na teži način).

Pripremanje goveđe juhe počinje stavljanjem mesa u mlaku vodu.

Začinsko bilje poput peršina se u juhe i sl. stavlja tek kada je jelo gotovo jer inače gubi sve vitamine iz sebe, što je i inače pravilo za svo začinsko bilje. Izuzetak su lovor i papar u zrnu.

Svijetli umaci pripremaju se sa maslacem/margarinom, a tamni sa bilo kojom vrstom masnoće.

Za ljubitelje morskih plodova – školjke su kuhane onda kada se otvore. One neotvorene bacite! Škampi su kuhani kada se saviju u

polukrug, ukoliko se saviju u krug prekuhani su.

Kuhana tjestenina se ne smije ispirati pod vodom jer se tako ispire i škrob koji omogućava bolje prijanjanje umaka uz tjesteninu.

 

 

M.G.

 

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top