Savjet:
Homeopatija i alergije
www.blogohealth.ru

Homeopatija i alergije

Poznato je već da svake godine u mjesecu kolovozu stanovnici kontinentalne Hrvatske počinju patiti od alergije na ambroziju ili alergijskog rinitisa. Ambrozija je korov koji raste u kontinentalnim dijelovima. Jedna biljka je u stanju proizvesti i do milijardu čestica peludi što je iznimno puno. Ona obično raste u ruralnim područjima, ali također i u gradskim četvrtima gdje postoji neko napušteno polje. Simptomi koje izaziva ambrozija su kihanje, nadraženo grlo, grlobolja, curenje nosa, svrbež u očima i nosu. Teži slučajevi alergije na ambroziju uključuju napad astme, probleme sa snom, kronični sinusitis, te glavobolju. Sve to počinje sredinom kolovoza, pa do rane jeseni.Učestalost alergijskih poremećaja, pa i alergije na ambroziju, desetljećima je u porastu.To je posljedica stresnijeg načina života, širenja infekcija, promjena u prehrani, okolišu i klimi, te klimatske promjene poput visokih temperatura i ljetnih suša, koje pogoduju rastu korova.

ambrozija1

Koncentracija peludi je obično najveća u podnevnim satima, između 10 h i 15 h. Kiša i niske jutarnje temperature usporavaju otpuštanje peludi. Većina peludi padne na tlo unutar 100 metara od izvora. Osobe koje pate od alergija na ambroziju obično imaju vrlo osjetljiv imunološki sustav koji burno reagira na alergene kao što su peludi. U trenu kada alergična osoba udahne alergen i kada taj alergen uđe u krvotok, imunološki sustav će reagirati i doći će do alergijske reakcije. Današnje statistike pokazuju da je među alergičarima na pelud oko 70% alergično upravo na ambroziju.

LIJEČENJE HOMEOPATIJOM

Homeopatski pripravci su biljnog, životinjskog i mineralnog porijekla. Izuzetno su blagi i nemaju štetnih nuspojava, te ih mogu koristiti bebe i mala djeca. Homeopatija djeluje u načinu pristupa oboljeloj osobi, tako što se svakoj osobi pristupa individualno i na temelju detaljno uzete anamneze određuje određeni pripravak, što znači da nema određenog pripravka za jednu tegobu. Obično će dvije osobe sa istom tegobom dobiti sasvim drugačiji pripravak. Homeopatija ne potiskuje simptome, već traži uzrok nastanka simptoma i liječi taj uzrok, te na taj način dovodi tijelo u ravnotežu.

ambrozija3

Neki od korisnih homeopatskih pripravaka za liječenje alergija na ambroziju su: Alium cepa, Euphrasia, Sabadila, Arsenicum Album, Natrum Muriaticum i dr.

 Izvor: homeopatija-homeomed.hr

O nama Obitelj.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top