Savjet:
Džem od smokve

Džem od smokve

Potaknuti finim pireom od jabuka, odlučili smo iskoristiti i dva poprilično rodna drveta smokve na našoj terasi, te receptić isprobati i podijeliti s vama! Dakako, ne bi ga dijelili da nije ispao smokvastično!

Evo što smo koristili:

Smokve količinski po izboru ( pogledajte po slikama koliko smo ih mi stavili i koliko smo dobili džema)

4 žličice cimeta

šećer

vanilin šećer

sok limuna

 

Priprema: Dan prije kuhanja džema očistite smokve od kore ( izdubite meso ), stavite ih u posudu i pomiješajte sa sokom limuna i šećerom. Ostavite preko noći u hladnjaku.

Idući dan smokve dobro izmiksajte i stavite kuhati na laganu vatru na 50 minuta, povremeno miješajući. Nakon toga u lonac dodajte vanilin šećer i cimet, te po želji malo ruma. Kuhajte još 10 minuta i spremite u prethodno zagrijane flašice.

 

Ovako je ispao nama, a vama želimo dobar tek!

O nama Obitelj.hr

One comment

  1. Netko se zbilja potrudio 🙂 Svaka čast! Recept izgleda fora i nimalo težak, sad bar znam što ću nositi punici za blagdane.. oduševit će se da sam ja konačno nešto sam napravio 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top