Savjet:
Domaće lazanje

Domaće lazanje

Sastojci:

brašno

jaja

luk

mrkva

mljeveno meso

koncentrat rajčice

vegeta

sol, papar, origano, bosiljak, peršin

margarin

ulje

mlijeko

parmezan

muškatni oraščić
Za tijesto: od pola kg brašna i 5 jaja zamijesiti tijesto, razvaljati ga na tanko i narezati na trakice, kuhati ga 5 min u vodi.

Za bešamel: propržiti 50 g margarina i malo ulja. Dodati 4 žlice brašna, 1l mlijeka, parmezan, sol, vegeta, muškatni oraščić.

Za punjenje: dobro ispeći mljeveno meso sa lukom i mrkvom, dodati sve začine i koncentrat rajčice.
Slagati u slojevima i peći na 200 stupnjeva 20 min.
Za 6 osoba.

 

 

Slađana Sušilović

O nama Obitelj.hr

2 komentara

  1. Obožavam domaće lazanje i često ih spremam. Imala sam dva recepta kad sam ih počela praviti, pa sam ja ta dva kombinirala u jedan budući da su bili različiti. Ponekad umjesto listova tjestenine složim tikvice kad je njihova sezona. U svakom slučaju, slastan obrok.

  2. Domaće lazanje je jelo s kojim nema greške. Kod mene ga svi vole i nestane u istom danu. Imala sam dva različita recepta za lazanje i jedan je imao nešto što drugi nije pa sa ja od njih složila jedan pravi i sad ga uspoređujem s ovim i to je od prilike to, super ručak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

*

Scroll To Top