Savjet:

Filmovi & Predstave

Ansambl Synchronos u KC Osijek

Osječko ljeto kulture U srijedu, 10. kolovoza ponovno se družimo u Kulturnom centru Osijek jer od 21 sat nascenu stupa Synchronos Ansambl. Ovaj međunarodni ansambl za suvremenu glazbu osnovanje 2019. godine sa sjedištem u Zagrebu, a čine ga glazbenici iz Hrvatske, Austrije, Francuskete čak Sjedinjenih Američkih Država. Na inicijativu skladatelja Tibora Szirovicze, održali suizvođenje suvremene glazbe u pravome smislu te ... Read More »

Slučajni DNK uzorak prouzročit će lavinu sumnje unutar najpoznatije policijske obitelji „Blue Bloods“

Deseta sezona kriminalističko-dramske serije od 12. kolovoza na Doma TV-u! Doma TV donosi desetu sezonu planetarno popularne američke kriminalističke serije „Blue Bloods“koja prati poslovni i privatni život poznate njujorške policijske obitelji. Akcije i napetih trenutaka neće nedostajati ni u novoj sezoni u kojoj, kao i uvijek, glavni načelnik Frank Reagan drži na okupu svojedvije ‘obitelji’. Trenutna sezona otvara se posebnom ... Read More »

Umrla je Olivia Newton -John

Olivia Newton-John, australska pjevačica čiji su dah glas i zdrava ljepota učinili jednom od najvećih pop zvijezda 70-ih i očarala generacije gledatelja u blockbusteru “Briljantinu”, umrla je u ponedjeljak, navodi se u izjavi njezina supruga. . Imala je 73 godine. “Dama Olivia Newton-John jutro0s je mirno preminula na svom ranču u južnoj Kaliforniji, okružena obitelji i prijateljima. Molimo sve da ... Read More »

Najveća operna imena u Varaždinu

S veseljem najavljujemo operne  izvedbe Le nozze di figaro koje će izvesti polaznici i mentori Hrvatske Operne Akademije na Velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Izvedbe su na rasporedu u srijedu 17. 8. i četvrtak 18. 8. s početkom u 20 sati. Dirigent je Matija Fortuna, a redatelj Taro Morikawa. Više o cijelom projektu možete pročitati: https://www.hrvatska-operna-akademija.eu/ Prodaja ulaznica do 15. 8. ... Read More »

Filmovi za vruće ljetne dane !

Što je to što ljeto čini tako zabavnim? Najvažnije ljetno vrijeme je avantura, izleti, roštiljanje, sladoled i stvaranje uspomena koje će trajati cijeli život. Možda se približavamo” pasjim” danima ljeta, ali sezona nikada ne mora završiti ako imate pravi film. A.frame je zaokružio popis filmova koji dočaravaju ljetni ugođaj. Gledajte kako ovi likovi provode svoje ljeto družeći se s izgubljenim ... Read More »

Filmske večeri Osječkog ljeta kulture

BELGIJSKA OBITELJSKA KOMEDIJA „MOJ TATA KOBASICA“ NA KROVU KC-a U nedjelju, 31. srpnja u 21.00 sat na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijeknastavljamo prikazivati filmove u sklopu filmskih programa Osječkog ljetakulture. Za kraj srpnja bit će prikazana belgijska obiteljska komedija „Moj tatakobasica“.Zoé je 11 – godišnja curica koja na pragu adolescencije promatra svoju obitelj-majku, uspješnu poduzetnicu koja zbog posla često izbiva ... Read More »

OLJK najava 30.7

OLJKIĆ: EDUKATIVNA I ZABAVNA DJEČJA PREDSTAVA KORAKPO KORAK DO ČISTE PLANETE OSJEČANKE PETRE CICVARIĆ!OLJKIĆ nastavljamo dječjom predstavom KORAK PO KORAK DO ČISTE PLANETEautorice (i naše osječanke) Petre Cicvarić.Na mladima svijet ostaje, ali kad kažemo svijet, mislimo i na našu planetu Zemlju.Ekološki osviještena, edukativna i zabavna predstava za djecu „Korak po Korak dočiste planete“ od naših najmlađih želi stvoriti EKO ratnike ... Read More »

OLJK 29.7 Filmska veće

FILMSKE VEČERI OSJEČKOG LJETA KULTURE:ARGENTINSKA AKCIJSKA KOMEDIJA „PLJAČKA STOLJEĆA“ NA KROVU KC-a! Filmske večeri na krovu Kulturnog centra Osijek u sklopu Osječkog ljetakulture nastavlja argentinski film Pljačka stoljeća (Il robo del siglo/2020.).Akcijski triler s elementima komedije, nastao prema istinitom događaju, na velikomplatnu ekranizira jednu od najspektakularnijih pljački banke u povijesti Argentine.Film prati grupu lopova koja je 2006. godine organizirala pljačku ... Read More »

OSCAROM NAGRAĐENI JAPANSKI FILM DRIVE MY CAR
OTVARA FILMSKI PROGRAM OSJEČKOG LJETA KULTURE

U nedjelju, 24.7., s početkom u 21.00 sat u sklopu Osječkog ljeta kulture, nakrovu Kulturnog centra Osijek gledamo film Drive my car (Japan 2021.).Višestruko, i međunarodno nagrađivani film japanskog redatelja RyusukeaHamaguchija: dobnitk Zlatne palme Festivala u Cannesu za najbolji scenarij,kandidat za Oscara u četiri kategorije (najbolji film, režija, adaptirani scenarij) idobitnik Oscara za najbolji strani film 2022., bit će prikazan ... Read More »

10 najvažnijih Vin Diesel filmova za gledanje

Od svojih eksplozivnih akcijskih vještina do oštrog komičnog tajminga, Vin Diesel je zadivio publiku gotovo 25 godina i postao jedna od najvećih filmskih zvijezda Hollywooda. Bez obzira radi li se o hrabrom vojniku iz Drugog svjetskog rata, najboljoj dadilji ikad ili putuje u najudaljenije krajeve galaksije kao najljupkiji čuvar, karizmatični glumac sigurno zna kako napuniti kino. U čast svog 55. ... Read More »

Scroll To Top