Savjet:

Događanja

Predstavljamo izvođače CMC 200 Slavonija festa: J.R. August, Emir & Frozen Camels

J.R. August nastupom na CMC 200 Slavonija festu publici donosi avangardnu interpretaciju Višestruko nagrađivani glazbenik koji je probudio domaću glazbenu scenu pružit će slavonskoj publici svojim intimnim nastupom jedinstveni pogled na umjetnost koji rijetko koga ostavlja ravnodušnim. J.R. August će po prvi puta nastupiti na CMC 200 festivalu, a na velikoj festivalskoj pozornici će predstaviti singlove s novog albuma “Still Waters”, kojega su mnogi etiketirali audiovizualnim remek-djelom. Album je nastajao u doba ... Read More »

 Mladi Europljani oduševljeni Osijekom

Kroz sve naše regularne programe uvijek se nastojimo okrenuti mladima, a isti slučajje i s ovogodišnjim OLJK-om jer mu služi kao poseban dodatak. Kroz programeurbane kulture za mlade osmišljeni su kulturni sadržaji, posebni programi involviraniu OLJK pod nazivom Centar mladih.Prva u nizu aktivnosti je večerašnja prezentacija radionice gdje se kroz aktivnostinašeg projekta Rotora kreativne industrije i sudjelovanje vrhunskih europskihstručnjaka osmislila ... Read More »

Jedinstveni modni doživljaj na Šolti u režiji tima IKona

U slikovitom okruženju dvorca iz 18.stoljeća i prekrasnog mediteranskog vrta na Šolti, u Maslinici, održan je tradicionalni Martinis Marchi Summer Party. Modni performans IKone, linije odjeće koja je nastala suradnjom voditeljice Marijane Batinić, dizajnerice Kristine Burje i stilistice Ive Gradišer oduševio je posjetitelje. La Dolce Vita bila je tema ovogodišnjeg partyja u Maslinici koji je uz ekskluzivnu večeru i bogat ... Read More »

Severina oduševila prepunu ljetnu pozornicu Opatije

Uz prateći orkestar od 20 glazbenika, 5000 posjetitelja uživalo je u pjesmama koje su obilježile Severininu karijeru Nastup za koji se Severina pripremala dugo vremena, a dio čega je po prvi puta prenosila i na svojim društvenim mrežama, gdje broji preko 2 milijuna pratitelja, večeras je oduševio nekoliko dana unaprijed rasprodanu Veliku ljetnu pozornicu Opatije. Posebno osmišljen repertoar sadržavao je 24 pjesme koje ... Read More »

Crvena jabuka nastupa na Imaginarium Summer Nights

Crvena Jabuka jedan je od najdugovječnijih bendova na ovim prostorima, a 25. kolovoza dolaze na Imaginarium Summer Nights u Splitu. Njihov doprinos suvremenoj hrvatskoj glazbi je neprocjenjiv, a njihovi diskografski uspjesi neponovljivi. Kroz razdoblje od 35 godina iznimno uspješne karijere Crvena jabuka objavila je preko 20 albuma, a u sklopu Imaginarium Summer Nights, kao i ostalih koncerata po regiji, Crvena Jabuka slavi ... Read More »

Spoj filma i jazza na krovu KC Osijek

U četvrtak, 11. kolovoza, s početkom u 21 sat na krovnoj terasi Kulturnog centraOsijek održat će se projekcija poznatog nijemog filma Berlin, simfonija velegrada(Walter Ruttmann, 1927), dok će glazbenu pratnju osigurati nagrađivani hrvatskikvartet Chui.Riječ je o filmu koji na dokumentarno-eksperimentalni način donosi panoramskusliku, odnosno život Berlina od jutra do večeri. Pokazujući grad kao živi organizam tenižući razne crtice gradskog života ... Read More »

Klapa Rišpet najavila veliki nastup u Šibeniku

„Dalmatinski slavuji“ iz klape Rišpet već niz godina priređuju nezaboravne glazbene večeri prepune emocija, a 11.kolovoza 2022. stižu na Tvrđavu sv. Mihovila u Šibeniku. Klapa Rišpet i hrvatska publika, već je odavno jasno, vole se javno. Rasprodani koncerti, brojne nagrade, nanizani hitovi neki su od opravdanih dokaza statusa najpoznatije i omiljene hrvatske klape. A iza brojnih emotivnih ljubavnih balada stoje ... Read More »

Branko Medak snimio spot za pjesmu s kojom dolazi na Melodije hrvatskog juga

Branko Medak ove će godine nastupiti na predstojećem festivalu Melodije hrvatskog juga u Opuzenu s pjesmom “Tebi pripadam”. Pjesma je nastala u suradnji s autorom Ivom Nuićem.“Svojim stilom, potpuno je drugačija od svih mojih pjesama, ali moram priznati da mi se jako sviđa. Pjesma je životna i realna. Trebamo se češće zaustaviti i ‘pogledati srcem’”, kratko je objasnio Branko Medak.Spot za ovu pjesmu snimljen je u ... Read More »

Ansambl Synchronos u KC Osijek

Osječko ljeto kulture U srijedu, 10. kolovoza ponovno se družimo u Kulturnom centru Osijek jer od 21 sat nascenu stupa Synchronos Ansambl. Ovaj međunarodni ansambl za suvremenu glazbu osnovanje 2019. godine sa sjedištem u Zagrebu, a čine ga glazbenici iz Hrvatske, Austrije, Francuskete čak Sjedinjenih Američkih Država. Na inicijativu skladatelja Tibora Szirovicze, održali suizvođenje suvremene glazbe u pravome smislu te ... Read More »

Severinin koncert na ljetnoj pozornici je rasprodan

Severinin koncert na kojeg su Opatijci i njihovi gosti čekali čak 13 godina, koliko je prošlo od zadnjeg njezinog koncerta na Velikoj ljetnoj pozornici, je rasprodan. Svi oni koju su si na vrijeme osigurali ulaznice, u četvrtak, 11. kolovoza, prisustvovati će glazbenom spektaklu, za koji se Severina posebno potrudila da im ostane u najljepšem sjećanju. Posebno osmišljen repertoar, koji će goste provesti kroz ... Read More »

Scroll To Top